Új-Zéland

Aki csodálatos természeti környezetre és nem nyüzsgő nagyvárosokra vágyik, azok számára tökéletes választás Új-Zéland. Valóban nem egy zsúfolt ország, hiszen területe Magyarországénál mintegy háromszor nagyobb, viszont csupán alig több mint 4,5 milliós a lakossága. Egyetlen országban fellelhető az összes olyan természeti szépség, amelyek megtekintéséért másként jó pár országot be kellene járnia az utazónak. Sajnos nincs közel hazánkhoz, egész pontosan Magyarországhoz viszonyítva ez a legtávolabbi ország, kb. 18 ezer kilométer van köztünk és ’kiwiland’ között.

Távolság ide vagy oda, Aotearoa – A hosszú Fehér Felhő földje, ahogy a Maori őslakosok hazájukat hívják, minden utazási fáradalmat megér. A szubtropikus erdők, gleccserek, tavak, hófedte hegyek, nagy síkságok, vulkánok, fjordok, gejzírek, és hatalmas legelők látványa könnyen feledteti a minimum 24 órás repülőutat. Nem véletlen, hogy Frodóék is itt bóklásztak annyit, hogy elvigyék A gyűrűt, és azt sem szabad elfelejteni, hogy ez az egyetlen ország, ahol ötször annyi birka él, mint ember.

Itt eltölteni egy felejthetetlen Working Holiday-es évet úgy is mondhatnánk, hogy ’easy as pie’.

Mit kell tudni a WHS jelentkezésről?

A vízumot jelenleg minden évben 100 magyar fiatal pályázhatja meg. A korhatár 18-35 év.

A jelentkezés online történik az új-zélandi Immigration oldalán. Az online jelentkezés során a gyorsaság számít, csatolni nem szükséges semmit, csupán abban az esetben kell elintézni a kötelező mellkas röntgent, ha bejutottál a szerencsés száz közé és engedett a rendszer fizetni.

A vízum igényléséhez szükséges:

  • Érvényes útlevél
  • gyorsan hasító internet
  • személyigazolvány, vagy jogosítvány
  • online vásárlásra alkalmas visa vagy master card
  • megfelelő fedezet a vízumdíjra (208 NZD)

Amennyiben a rendszer engedett fizetni, kapsz majd egy értesítő levelet arról, hogy mi a további teendőd. Részletekről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz: Tények és tévhitek a working holiday vízumról

Amennyiben további kérdésed lenne, keress minket bátran az info@workingholiday.hu e-mail címen. Ne felejtsd el követni fb oldalunkat sem, ahol naprakész információkat közlünk, vagy tekintsd meg youtube csatornánkat, ahol videós formában segítjük a felkészülésed életed legjobb évéhez!