🇦🇺 Ausztrália 🇦🇺

Mit kell tudni az ausztrál WHS-ről?

Jelentkezés feltételei:

  • a vízumot minden évben 200 magyar fiatal pályázhatja meg, mivel a vízum iránt az érdeklődés nem olyan jelentős, ezért a jelentkezés folyamatos – egyébként minden év július 1-én indul újra a 200 fős kvóta
  • 18-30 év közötti pályázó igényelheti (30 évesen még lehet pályázni, a 31. születésnap után már nem)
  • érvényes útlevél
  • retúr (vagy továbbutazáshoz szükséges) repülőjegy (vagy ennek megfelelő összeg)
  • 5000 AUD anyagi fedezet
  • korábban nem igényelt Ausztráliába WHS vízumot
  • rendelkezik felsőfokú végzettséggel vagy legalább két évet sikeresen teljesített egyetemi alapképzésben
  • rendelkezik megfelelő nyelvtudással (pl. legalább 4.5-ös IELTS, 147-es CAE Advanced vagy 32-es TOEFL nyelvvizsga, ami egy évnél nem lehet régebbi)
  • nem kíséri eltartott gyermek, vagy más eltartott családtag
  • rendelkezik az ún. Kormányzati Támogató Levéllel

A vízumról bővebben:

  • a vízumot csak postán tudod igényelni, a berlini Ausztrál Nagykövetségre kell címezni a borítékot
  • a Kormányzati Támogató Levél csak személyesen és csak Budapesten tudod igényelni, bővebb infó ITT és ITT
  • miután megkaptad a vízumot, 12 hónapod van belépni Ausztráliába
  • első belépéstől számított 12 hónapig tartózkodhatsz Ausztráliában
  • multipe entry visa, azaz korlátlanul ki- és beutazhatsz a 12 hónap alatt
  • az egy év alatt munkát is vállalhatsz, de egy adott munkáltatónál max. 6 hónapot dolgozhatsz
  • 4 hónapig képzéseken vehetsz részt
  • FONTOS: magyar útlevéllel a 462-es vízumot lehet megigényelni (nem pedig a 417-eset)

Szükséges dokumentumok:

  • kitöltött formanyomtatvány
  • érvényes útlevél (hiteles) másolata
  • személyi igazolvány vagy születési anyakönyvi kivonat (hiteles) másolata
  • két darab 45 mm x 35 mm-es fénykép (név feltüntetése a kép hátulján)
  • anyagi fedezetet igazoló irat (legalább 5000 AUD) – lehetőleg angolul
  • tanulmányok elvégzését igazoló angol dokumentumok
  • nyelvismeretet igazoló irat (egy évnél nem régebbi IELTS, OET, PTE Academic, TOEFL, CAE nyelvvizsga, stb.)
  • kormányzati támogatói dokumentum (ez magyarul kerül kiállításra és így is kell elküldeni)

A vízumról az ausztrál Immi oldalán találhatsz meg mindent eredeti nyelven.

Igénylés menete

#1. Először a Kormányzati Támogatói Levél igénylése szükséges (csak személyesen intézhető).

#2. Ezzel párhuzamosan javasolt elintézni a nyelvvizsgapapírt.

#3. Kérelmező dokumentumot és a mellékleteket a Kormányzati Támogató Levéllel együtt ki kell küldeni a berlini Ausztrál Nagykövetség részére.

#4. Létrehozni egy immi account-ot és ott befizetni a vízum díját (jelenleg 450 AUD)

#5. Ezt követően érkezik egy értesítés, hogy a vízum díja levonásra kerül és egy e-mail arról, hogy a vízum ügyintézése folyamatban.

#6. Tájékoztató e-mail-t küldenek a vízum elbírálásának eredményéről.

#7. Kimenni Ausztráliába és élni.

Amennyiben kérdésed van: