🇭🇰 Hong Kong 🇭🇰

A vízumot olyan 18 és 30 év közötti magyar állampolgár igényelheti, aki:

  • Retúr repülőjeggyel (vagy annak megfelelő összeggel), továbbá
  • Legalább a tervezett tartózkodás idejére érvényes útlevéllel, valamint
  • Elegendő forrással rendelkezik a tartózkodás megkezdéséhez (kb 900 ezer Ft)
  • Nem kíséri eltartott személy
  • Vízumigénylési díjat megfizeti (kb 25 USD)
  • Büntetlen előélete van
  • A teljes tartózkodás idejére kötött orvosi ellátásra is kiterjedő egészségügyi biztosítást köt

A vízum maximum 6 hónap munkavállalást engedélyez ugyanazon munkáltatónál, valamit legfeljebb 6 hónap tanulási lehetőséget ad.

A megállapodás 2018 szeptember 1-én lépett hatályba és évente legfeljebb 200 fő veheti igénybe.

További információk és a jelentkezés menete a Hongkongi Magyar Főkonzulátus honlapján (www.immd.gov.hk/eng/services/visas/working_holiday_scheme.html) található.