Japán

2017. július 3-tól igényelhető a working holiday vízum Japánba!

A vízum igénylésének feltételei:

  • 18 és 30 év közötti magyar állampolgárság – FONTOS! A vízumot csak Magyarországon élő és életvitelszerűen itt tartózkodó magyar fiatal pályázhatja
  • legalább a tartózkodás tervezett idejéig érvényes útlevél,
  • Retúr repülőjeggyel (vagy annak megfelelő összeggel), továbbá
  • Elegendő forrással, amely a megélhetéshez szükséges (kb. 2000 USD),
  • Megfelelő egészségügyi és egyéb (főként büntetett előéletre vonatkozó) feltételek,
  • Nem kíséri a pályázót eltartott személy, ill. korábban nem rendelkezett ilyen jellegű vízummal (Japánban).

A vízumot csak személyesen lehet igényelni a magyarországi Japán Nagykövetségen. Az igénylés során egy elbeszélgetésre kerül sor a külképviselet munkatársával és ezt követően bírálják el a vízumot.

A vízumot 2017-ben 100 fő, 2018. január 1-jétől 200 fő veheti majd igénybe.

A vízum teljes szövegét a Japán Nagykövetség erre vonatkozó oldalán olvashatjátok. Szemben a többi vízummal, itt vannak elég egyedi feltételek is, ezért pályázás előtt mindenképp tájékozódjatok alaposan! Amennyiben további kérdésetek lenne, keressetek minket az info@workingholiday.hu oldalon, vagy a fb oldalunkon. Továbbá csatlakozhattok a Japán Working Holiday vízum nevű zárt csoportunkhoz is!