Ausztrália

2017. január 1-jétől lépett életbe az ausztrál working holiday vízum, amely lehetőséget biztosít évi 200 magyar fiatalnak, hogy egy évig utazgathasson és dolgozhasson a vörös kontinensen.

Mit kell tudni az ausztrál WHS-ről?

Jelentkezés feltételei:

  • 18-30 év közötti pályázó igényelheti,
  • Érvényes útlevél,
  • Retúr (vagy továbbutazáshoz szükséges) repülőjegy (vagy ennek megfelelő összeg),
  • 5000 AUD anyagi fedezet,
  • Megfelel az ausztrál törvények által támasztott egészségügyi és erkölcsi követelményeknek,
  • Korábban nem igényelt Ausztráliába WHS vízumot,
  • Rendelkezik felsőfokú végzettséggel vagy legalább két évet sikeresen teljesített egyetemi alapképzésben,
  • Rendelkezik megfelelő nyelvtudással (pl. legalább 4.5-ös IELTS, 147-es CAE Advanced vagy 32-es TOEFL nyelvvizsga, ami egy évnél nem lehet régebbi),
  • Nem kíséri eltartott gyermek, vagy más eltartott családtag,
  • Rendelkezik az ún. Kormányzati Támogató Levéllel.

A vízumról bővebben:

  • A vízumot csak postán tudod igényelni, melynek előfeltétele a már fent említett Kormányzati Támogató Levél, amelyet csak személyesen és csak Budapesten tudod igényelni
  • Első belépéstől számított 12 hónapig tartózkodhatsz Ausztráliában,
  • Multipe entry visa, azaz korlátlanul ki- és beutazhatsz a 12 hónap alatt,
  • Az egy év alatt munkát is vállalhatsz, de egy adott munkáltatónál max. 6 hónapot dolgozhatsz,
  • 4 hónapig képzéseken vehetsz részt.

Szükséges dokumentumok:

  • Kitöltött formanyomtatvány,
  • Érvényes útlevél hiteles másolata
  • Születési anyakönyvi kivonat hiteles másolata,
  • Két darab 45 mm x 35 mm-es fénykép,
  • Anyagi fedezetet igazoló irat (legalább 5000 AUD),
  • Az utazás menetjegye vagy az annak megvásárlására alkalmas összeg igazolása (a fentebb említett anyagi fedezeten túl),
  • Tanulmányok elvégzését igazoló dokumentumok,
  • Nyelvismeretet igazoló irat (egy évnél nem régebbi IELTS, OET, PTE Academic, TOEFL, CAE nyelvvizsga, stb.).

A vízumról az ausztrál Immi oldalán találhatsz meg mindent eredeti nyelven.

Igénylés menete

#1. Először a Kormányzati Támogatói Levél igénylése szükséges (csak személyesen intézhető).

#2. Ezzel párhuzamosan javasolt elintézni a nyelvvizsgapapírt, amennyiben nincs meg angolul, úgy lefordíttatni a további szükséges dokumentumokat, stb.

#3. Kérelmező dokumentumot és a mellékleteket a Kormányzati Támogató Levéllel együtt ki kell küldeni a berlini Ausztrál Nagykövetség részére.

#4. Ezt követően érkezik egy értesítés, hogy a vízum díja levonásra kerül és egy e-mail arról, hogy a vízum ügyintézése folyamatban.

#5. Tájékoztató e-mail-t küldenek a vízum elbírálásának eredményéről.

 

Amennyiben további kérdésed lenne a vízum igénylésével kapcsolatosan, vagy szeretnél biztosra menni az igénylés során, akkor írj nekünk bátran az info@workingholiday.hu-ra. Személyes tapasztalatokon alapuló tanácsadásunk során mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez lehessen életed legjobb éve!